martes, 9 de marzo de 2010

Justícia


La justícia ha perdut la jota maiúscula, ara sòlament s'escriu amb minúscula. I és que està minvada, colpejada i hem de dónar-li suport, espenta per a que torne a tindre la integritat que li pertoca.

Que els lladres i els assassins duguen al jutge que els persegueix davant del Tribunal és, si més no, per a tindre calfreds i per a començar a preguntar als nostres iaios cóm visqueren la lluita entre germans, cóm sobre-visqueren a la guerra, cóm podien, o no, caminar lliurement pels carrers, parlar i opinar de tot, o no, decidir la vida que volien viure, o no, militar a un partit polític o sindicat, o no, exercir els drets laborals, o tantes coses no. Preguntem-lis per eixe familiar, per eixe amic, per eixos veïns que mai no tornaren del "cuartelillo", que es quedaren a una vora de camí, preguntem-lis pel judici que tingueren, per l'advocat, preguntem.

Lamentablement també tenim memòria a curt termini, ens oblidem dels escàndols del cas Gürtel, de Fabra, de la sanitat, dels pressupostos maquillats, de la falta de transparència, del creixement d'empreses que se sostenen sòlament de contractes públics a preu d'or...

Memòria històrica i memòria recent, jo vaig a seguir el consell de ma "uela" i menjaré "rabos de pansa" perquè no vullc oblidar.

Dos enllaços interessants:
http://www.nuevatribuna.es/noticia.asp?ref=30499
http://www.nuevatribuna.es/noticia/30509/ESPAÑA/ex-fiscal-villarejo-enfurece-asociaciones-judiciales.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario