martes, 9 de junio de 2009

On està l'esquerra?

Fa uns minuts em preguntava on estava la dreta; on es troba l'esquerra no necessite preguntar-m'ho.

Està a la pujada del salari mínim, a la pujada de les pensions, a la promoció de l'educació pública i de qualitat, al fre a la lliberalització de l'acomiadament per part dels empresaris, a l'accés universal a l'atenció sanitària, a l'augment dels drets individuals (decisió sobre l'avortament, l'ús de contraceptius, matrimoni entre persones del mateix sexe, reconeixement de les parelles de fet, de la llibertat sexual i de religió, etc.), llibertat d'expressió i de reunió, participació ciutadana, discriminació possitiva front col·lectius desfavorits... i tantes altres.

Tot i molt més és esquerra, sí, els meus pares també em deien "la dreta és amb la que menges", però no, no es la dreta qui em permet menjar, gaudir o viure com jo vullc, és l'esquerra la que fa que visca com vull viure, amb garanties respecte dels meus drets i amb una bona qualitat de vida, però sense oblidar aquells més desfavorits.

7 comentarios:

  1. Creo que la sociedad valenciana está hipnotizada por los 'encantadores de serpendientes'; esto es pan para hoy y hambre para mañana. Cuando la música pare veremos en que estado tenemos el estado del bienestar en nuestra comunidad, y sino es demasiado tarde.

    OS ACORDAÍS DE MARGARET THATCHER EN INGLATERRA!!!!!

    ResponderEliminar
  2. Si volem, com a mínim mantindre, les condicions de vida que gaudim els joves d'aquest país deguem fer alguna cosa més que no quedar-se sentats lamentant-nos, ni usar el sabut ´"¿para qué? si son todos iguales", perquè no, tots no son iguals, i si es refien dels actualspolítics que pregunten als iaios, o als tiets, que puguen explicar-lis que els drets actuals han tingut que ser guanyats durament, i no fa tant de temps no els teniem, alguns són tan joves com el meu cosí, adolescents.

    ResponderEliminar
  3. QUÉ FAREM??? Els seus jovens no es perdren cap votació, i en cavi, els nostres tenim que espentar-los, i a saber qué voten!!!

    ResponderEliminar
  4. Jo crec que el Psoe el que té que fer es acostar-se més a l'esquerra.
    Els votants de dreta SEMPRE votaràn a la dreta.
    Una de les coses és desvincular una vegada per totes Estat de esglèssia catòlica.
    No pot ser que tots els anys cobren de l'estat per el seu cens de catòlics, i damunt tenen la cara de dir que l'estat els deu una milionada per tot el servei social que han fet. PERO TINDRÀN CARA DURA!!!

    ResponderEliminar
  5. Qina raó tens. Des de occident despreciem als ayatolàs, però la intervenció del braç de Déu desl islàmics, en què es diferencia dels desitjos de manipulació de la societat, per part de Rouco Varela? Conferència episcopal= Consell islàmic iranés

    ResponderEliminar
  6. También creo que el PSOE debe modernizar su mensaje y su imagen y acercarse de verdad más a la gente joven. DEbería ser más innovador y como siempre ha sido ir por delante.. y saber comunicarlo, eso hoy día es absolutamente fundamental y si no se hace...mal vamos.

    ResponderEliminar
  7. Pues sí!! También tenemos que dejar de mirarno el ombligo y pensar en que fallamos. Sinceramente pienso que la ideología nuesta es la más integradora, solidaria y amable para vivir en este nuestro planeta tierra ... pero no basta con pensarlo hay que decirlo y comunicarlo.

    ResponderEliminar