miércoles, 4 de abril de 2012

Picanya, més de 30 anys apostant per l'esport



Aquesta imatge, publicada ahir al web municipal en la que centenars de xiquets i xiquetes plenen el pavelló esportiu municipal ens du a parlar d'uns dels trets d'identitat del nostre poble: l'activitat esportiva. En poc més de trenta anys Picanya ha passat d'un camp de terra on es jugava a futbol com a única instal·lació (si es podia nomenar així) esportiva a l'actual teixit en el podem trobar des del camp de futbol de gespa artíficial, a la piscina coberta, des del pavelló municipal, a la pista d'skate. Avui a Picanya es practica futbol i ciclisme (com fa trenta anys) sí, però també bàsquet, judo, gimnàstica rítmica, aeròbic, handbol, karate, tenis, patinatge, tai-xi, ioga, atletisme, natació, escacs, gimnàstica per a majors, etc... L'oferta esportiva municipal va des dels menuts i menudes de 3 anys, fins a les persones majors i els clubs, nascuts en molts casos arran de les instal·lacions municipals, desenvolupen una activitat intensa i exemplar.
En total són més de 2.000 persones les que, d'una manera o un altre, formen part d'aquest món esportiu picanyer que, entre totes i tots, hem fet crèixer en aquests darrers 30 anys.
Aquells que no creuen en el nostre model de poble diuen que "això passa en tots els pobles" i altres aposten per eliminar-ho argumentant que és car. Curiós és veure després a uns i altres acudint a instal·lacions i serveis municipals que menyspreen. I és que no tots els pobles són iguals perquè al nostre, vora el 20% de la població està directament relacionada amb l'esport i això seria com si a València, amb 800.000 habitants, 160.000 estigueren en clubs o activitats esportives municipals, cosa que, obviament no passa.
Picanya no és igual que "tots els pobles". És millor, i per això, ens l'estimem.

2 comentarios:

  1. VEI QUE VIU A PICANYA MES QUE VOSALTRE5 de abril de 2012, 22:23

    SOU UNICS, SOU UNA BAMBOLLA.......SEGUI AIXI....LO VOSTRE ES IDILIC.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies pel teu comentari. Realment sí tenim intenció de seguir així: apostant per Picanya, pel nostre model de poble, un model diferent (no sabem si, com tu dius, únic) això sí, del que estem segurs, és de que, com a mínim, i malauradament, és un model molt poc habitual a les nostres terres. Aquells que penseu en un model diferent sols heu de dir quin model voleu. Quines coses llevarieu de l'actual i quines afegirieu. Esteu en el vostre dret. Però, per favor, parlem de MODEL de poble que ja hem escoltat massa el discurs molt fàcil de carregar contra les persones. Salutacions.

      Eliminar